Tommie
Tommie
Geb: 16 december 1992 Overl: 10 april 2008
Timo
Timo
Tommie
Tommie
Timo
Timo
Tommie
Tommie
Tommie
Tommie
Tommie
Tommie
Ursus
Ursus
Hij is geboren op 10 augustus 2014 en heeft in België en in Zeeland gewoond. Op dinsdag 30 juli 2019 is Ursus bij ons komen wonen.
Timo
Timo
Timo
Timo
Timo
Timo
Geb: 9 februari 2009 Overl: 28 februari 2019

family ixodidaeTeken (Ixodida) vormen een orde van geleedpotige parasieten die behoren tot de klasse der spinachtigen. Samen met de mijten vormen zij de onderklasse der Acarina. Teken zijn nauw verwant aan mijten, maar de precieze relatie is onduidelijk.

Teken leven van het bloed van gewervelde dieren; ze bijten zich vast in de huid en laten zich na een bloedmaaltijd, die enige uren tot dagen duurt, weer vallen. Het dier waarop de teek leeft, wordt gastheer genoemd. Bekende gastheren van teken zijn vogelsreptielen en verschillende zoogdieren.

Teken kunnen verschillende ziekten overbrengen en worden daarom vectoren genoemd. Na de steekmuggen zijn teken de belangrijkste verspreiders van pathogenen. De bekendste Europese teek, die tevens een overbrenger is van LymeziekteFSME en het alfa-galsyndroom, is de schapenteek (Ixodes ricinus).

Website: Tekenradar

wikipedia

Vulkaneifel

Vulkaneifel

Vulkaneifel

Wandelgebied bij uitstek

View more

Een informatieve website over de Vulkaneifel die ligt in de deelstaat Rheinland-Pfalz, Duitsland.

Z-Limburg

Wegwijzer Zuid-Limburg

ZuidLimburg

Ontdek en beleef

View more

Als je ergens echt de tijd voor jezelf kunt nemen, dan is dat in Zuid-Limburg. Door de indrukwekkende natuur, inwoners die tijd en aandacht hebben voor anderen en de vele faciliteiten is dit de ideale plek om te onthaasten.

Eifel

Image Alt

WegwijzerEifel

Vakantiegebied bij uitstek

View more

De Eifel is een wandelgebied bij uitstek. De natuurliefhebber en fotograaf komen hier zeer zeker aan hun trekken. Er zijn legio mogelijkheden om hier een vakantie te houden. Ook zijn in de omgeving mooie steden met veel monumenten.